DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıOSMANLILARDAN ÖNCE ANADOLU (6. BASKI)
İndirim!

OSMANLILARDAN ÖNCE ANADOLU (6. BASKI)

Stokta yok

Yazar: CLAUDE CAHEN
Çeviri: EROL ÜYEPAZARCI
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

ISBN: 978-975-333-382-5

Türkler, ortaçağın ve modern zamanların genel tarihinde hatırı sayılır bir rol oynadılar. Bununla birlikte tarihlerindeki gelişmeler onları son zamanlarda Avrupa halklarının çoğuyla, bu arada Arap ve İranlı diğer Müslüman halklarla karşı karşıya getirdi. Bunun sonucunda Batılı tarihçiler Türk tarihine genellikle düşmanca önyargılarla yaklaştılar ve Türklerin bütün yaptıklarını küçümseme ya da onları karanlık bir tablo halinde sunma eğilimi içinde oldular.

Türk tarihçileri de, anlaşılabilir bir tepkiyle, özellikle de modern ulusal Türkiye oluştukça bu tarihin olumlu yönlerini genellikle abarttılar. Duygularımız ne olursa olsun, nesnellik her iki tarafın da önyargılarını önemsemememizi ve önümüze koyduğumuz tarihi kesinlikle bilimsel bir düşünceyle, olabildiğince belgelere dayanarak yeniden oluşturmamızı zorunlu kılıyor.

Yazar

Çeviri