DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıOSMANLILAR VE SAFEVİLER ARASINDA BİDLİS 1502-1723
İndirim!

OSMANLILAR VE SAFEVİLER ARASINDA BİDLİS 1502-1723

Yazar: Vural Genç
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları
ISBN: 978-975-333-426-6

Elinizdeki kitap, Vural Genç’in yayınlanmış mevcut kaynakların bir adım ötesine geçerek Bidlis’in tarihini tamamlamak, özellikle karanlık 17. yüzyılını keşfetmek ve daha iyi anlamak için yıllarca Osmanlı arşivlerinde binlerce belgeyi incelediğine ve bin bir güçlükle onlar arasından Bidlis hükümetine dair bilgi kırıntılarını toparladığına yakından tanıklık eder. Kullanılan kaynaklardan da anlaşılacağı üzere yazarının arşiv kaynakları üzerindeki hakimiyeti elinizdeki kitapta ilk defa -bunun özellikle altını çizmek isterim- yeni tarihi bilgilerin ortaya konulmasına vesile olmuştur. Genç, mevcut kaynaklar ve onların diğer kaynaklarla karşılaştırılması hususunda çokça vakit ayırarak ve derinlikli analizler yaparak Bidlis’e dair bildiklerimize yeni şeyler ilave edebilmiştir. Arşiv çalışmaları yanında Bidlis’te yaptığı bilimsel araştırma ve gezilere; tarihî yapılar, kitabeler, Bidlis hâkimlerinin yayınlanmamış mezar taşları üzerine incelemelerine dayanarak (…) Bidlis’in 16. ve 17. yüzyıl siyasi tarihine dair son sözü söylediği iddia edilebilir. Osmanlı ve Safevi kaynakları grubundan aşağı yukarı hiçbir kaynağın Genç’in titiz dikkatinden kaçmadığı söylenebilir.

Vural GENÇ;

Dr. Vural Genç, doktora derecesini 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden almıştır. Çalışmaları, özellikle 16. yüzyılda Osmanlı-Safevi siyasi ilişkileri ve kültürel temasları üzerine odaklanmaktadır. Bu alanlarda iki kitap ve çeşitli makaleler yayımlamıştır. Bir yıl boyunca (2017-2018) İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nde dersler vermiş, halihazırda da hem Eren Üniversitesi’nde hem de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nde Osmanlı ve Safevi dünyasının erken modern dönemi üzerine dersler vermektedir. 2021 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nin sosyal bilimler alanında Türkiye’deki en prestijli ödülü olan Halil İnalcık Özel Ödülü’ne layık görülmüştür.

Yayım Tarihi: Nisan-2024

Ağırlık 0.466 kg