DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıMİTLER, GERÇEKLER VE YÖNTEM 2. BASKI

Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Sayfa Sayısı: 354

ISBN: 9789753333535

Mitler, Gerçekler ve Yöntem: Osmanlı Tarihinde Aklıma Takılanlar bir Osmanlı tarihçisinin farklı dönemlere, farklı konulara dair üretken merakının ve titiz araştırmacılığının bilançosunu sunuyor. Bu kitapta bir araya gelen makalelerinde Edhem Eldem, bir resme dair genel kabul görmüş yorumlardan, bir Osmanlı bürokratının kendi hayat hikâyesini anlatırken yaptığı tercihlere; Yeniçerilerin mezarlarının akıbetinden, 19. yüzyılın başındaki bir intihal vakasına genişleyen bir yelpazede Osmanlı tarihine ilişkin bir dizi miti sorguluyor. Edhem Eldem’in bu kitabı Osmanlı tarihinin yazımına dair genel ve spesifik yöntem önerileri sunmanın yanı sıra, tarihçinin ufkunun günümüzü kapsadığını da gösteriyor. Mitler, Gerçekler ve Yöntem ayrıca Edhem Eldem’in Collège de France’a uzanan tarihçilik kariyeri hakkında kapsamlı bir söyleşiyi de okurlara sunuyor.

Ömer Turan ve Y. Doğan Çetinkaya’nın yayına hazırladığı bu kitap aynı zamanda Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihçilerin Mutfağı: Toplumsal Tarih Kitapları” dizisinin ilk kitabı.Bu yeni dizi ile ağırlıklı olarak Toplumsal Tarih dergisinden çıkmış makaleleri bir araya getiren kitapları okurlarımıza sunacağız. Yeni dizimizin işin uzmanları kadar, genç okurlarımız tarafından da takip edileceğine inanıyoruz.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0288 Kategoriler: ,

Açıklama

Mitler, Gerçekler ve Yöntem: Osmanlı Tarihinde Aklıma Takılanlar bir Osmanlı tarihçisinin farklı dönemlere, farklı konulara dair üretken merakının ve titiz araştırmacılığının bilançosunu sunuyor.

Ek bilgi

Yayınevi