DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıKürt Sorunu Kökeni ve Gelişimi

Stokta yok

Yazar: Gareth M. Winrow - Kemal Kirişçi
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Kemal Kirişçi ve Gareth M. Winrow ortaklığında hazırlanan “Kürt Sorunu: Kökeni ve Gelişimi” Kürt sorununu birçok farklı bakış açısı üzerinden inceliyor. Ulus, etnisite, azınlık gibi günlük hayatta da kullanımı yaygın olan birçok kavramın altını dolduran anlamlara eğilerek başlayan kitapta, Kürt sorunun ve Türk milliyetçiliğinin kökenine inilmeye çalışılıyor. Kürt sorununu günümüze kadar taşıyan bu kitap uluslararası bağlamda Kürt sorununun nereye oturduğunu da inceliyor ve Kirişçi ile Winrow’un olası çözümlerini de içinde barındırıyor. “Kürt Sorunu: Kökeni ve Gelişimi” geneli uluslararası araştırmalardan oluşan Kürt sorununa dair literatüre Türkiye’den bir katkı sunmuştur.

Yazar

,