DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıKadınlar Saltanatı 2. Cilt

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0036 Kategoriler: ,

Açıklama

Ahmet Refik Altınay’ın 1916 yılında ilk iki cildi 1923 yılında son iki cildi basılan eseri “Kadınlar Saltanatı” Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor.Dört cilt halinde basılan “Kadınlar Saltanatı”nın son iki cildinin toplandığı bu kitap ilk bölümünde 1640-1648 yılları arasını kapsıyor ve Kösem Sultan, Sultan İbrahim ve Cinci Hoca, Samur ve Amber Devri, Telli Haseki/Şekerpare/Hubyar Kadın, Sultan İbrahim’in Zulümleri, Ocağın İsyanı ve Sultan İbrahim’in Katli bölümlerini içeriyor. İkinci bölümde ise 1648-1682 yılları arasını kapsıyor ve Kösem Sultan ve Ağalar Saltanatı, İstanbul ve Anadolu, Halkın İsyanı, Kösem Sultan’ın Katli, Kızlar Ağasıyla Turhan Sultan’ın İdaresi, Çınar Vakası ve Turhan Sultan’ın Vefatı bölümlerini içeriyor. Altınay, bu yılların arasında saray hayatını, toplumsal ilişkilerini ve döneme dair öne çıkan birtakım olayları dönemin ünlü kadınlarını ön plana çıkararak kendine has üslubuyla anlatıyor.

Ek bilgi

Yayınevi