DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıJÖN TÜRKLER VE MAKEDONYA SORUNU (1890-1918) 2. BASKI
İndirim!

JÖN TÜRKLER VE MAKEDONYA SORUNU (1890-1918) 2. BASKI

Stokta yok

Yazar: Mehmet Hacısalihoğlu
Çeviri: İHSAN CATAY
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

ISBN: 978-975-333-378-8

Mehmet Hacısalihoğlu Jön Türkler ve Makedonya Sorunu’nda, konuyu son derece geniş bir yurtiçive yurtdışı arşiv araştırması eşliğinde ele alıyor. Yapıtta, Makedonya Sorunu ekseninde ele alınanBalkanlar–Osmanlı–Avrupa ilişkilerinin yanında, aynı zamanda Balkan uluslarının birbirleriyle olanilişkilerini de oldukça ayrıntılı bir şekilde görme fırsatını yakalanıyor. Ayrıca, dönemin önemlipolitik kişiliklerinin özellikle Balkan dillerinde yayımlanan yapıt ve hatıratlarından yararlanılmasıyapıtı daha da ilgi çekici kılıyor.

Hacısalihoğlu’nun yapıtında, Balkan ulusları, Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa’nın emperyalistdevletleri arasında yaşanan son derece karmaşık ve zorlu bir sürecin özellikle İttihad ve TerakkiCemiyeti açısından taşıdığı önemi de görüyoruz: Yapıt, 1908 İhtilali’ni gerçekleştiren İTC’nin,Makedonya Sorunu sürecinde şekillendiğini ve İTC’nin siyasal ideolojisindeki değişimde Makedonyadeneyiminin belirleyici bir rol oynadığını ortaya koyuyor… Jön Türkler ve Makedonya Sorunu,Cumhuriyet’in kuruluşuna giden tarihsel süreci anlamak ve bugüne geçmişin deneyimlerininışığında bakmak isteyenler için kaynak niteliğinde bir kitap.

Mehmet Hacısalihoğlu Jön Türkler ve Makedonya Sorunu’nda, konuyu son derece geniş bir yurtiçi ve yurtdışı arşiv araştırması eşliğinde ele alıyor. Yapıtta, Makedonya Sorunu ekseninde ele alınan Balkanlar-;Osmanlı-;Avrupa ilişkilerinin yanında, aynı zamanda Balkan uluslarının birbirleriyle olan ilişkilerini de oldukça ayrıntılı bir şekilde görme fırsatını yakalanıyor.

Yazar

Çeviri