DükkanKitapTarih Vakfı Yurt Yayınlarıİstanbul’da Hatırlamak ve Unutmak

Stokta yok

Yazar: Leyla Neyzi
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

İstanbul’da Hatırlamak ve Unutmak: Birey, Bellek ve Aidiyet, İstanbul’da zaman, mekân ve birey kavramlarını örnek bir sesli tarih çalışması ile okuyucularına irdeleyerek sunan bir kitap. Leyla Neyzi’nin gerçekleştirdiği 37 görüşme ve onların akabindeki fotoğraflar ile kitap, tarihi insan boyutunda samimi bir sıcaklık ile ele alıyor. Birçok farklı insan için birçok farklı İstanbul ifadesini ortaya koyan bu çalışma, göç olgusu, değişim, hatıra, kimlik ve aidiyet gibi ögeleri yapısı sayesinde 37 farklı örnek üzerinden inceleme fırsatı buluyor. 1995-1999 yılları arasında yapılan görüşmelerden oluşması sayesinde hem daha öncelerinin, hem de o dönemin toplumuna, insanına ışık tutuyor.

İstanbul’da Hatırlamak ve Unutmak: Birey, Bellek ve Aidiyet, İstanbul’da zaman, mekâ;n ve birey kavramlarını örnek bir sesli tarih çalışması ile okuyucularına irdeleyerek sunan bir kitap. Leyla Neyzi’nin gerçekleştirdiği 37 görüşme ve onların akabindeki fotoğraflar ile kitap, tarihi insan boyutunda samimi bir sıcaklık ile ele alıyor. Birçok farklı insan için birçok farklı İstanbul ifadesini ortaya koyan bu çalışma, göç olgusu, değişim, hatıra, kimlik ve aidiyet gibi ögeleri yapısı sayesinde 37 farklı örnek üzerinden inceleme fırsatı buluyor. 1995-1999 yılları arasında yapılan görüşmelerden oluşması sayesinde hem daha öncelerinin, hem de o dönemin toplumuna, insanına ışık tutuyor.

Yazar