DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıİSTANBUL ANILARI (1897-1940)

İSTANBUL ANILARI (1897-1940)

0.00 TL

Stokta yok

Yazar: Hagop Mıntzuri
Çeviri: Silva Kuyumcuyan
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Sayfa Sayısı: 176

ISBN: 9789753330039

Hagop Mıntzuri, bir Anadolu insanı ve İstanbul gurbetçisidir. Bu kitapta Mıntzuri’nin anıları ile 1897-1940 yılları arasında İstanbul’da gündelik yaşamını devam ettiren hamurkar, süpürgeci, ciğerci ve fırıncılarla Mıntzuri’nin yok olup giden kendi köyü Armıdan’ı ve köylüleri ayrıntılarıyla okuyacaksınız. Mıntzuri; imparatorluğun son yıllarını, Beşiktaş’ı, Ortaköy’ü, Galata’yı, Hisar’I; ardından savaş yıllarını, köyü Armıdan’ı, hem kendi hikayesini hem “küçük insanların” hikayelerini kentli aydın havasından uzak sadelikteki dili ile okuyucularına sunuyor. Ne Müslim-gayrimüslim ne de Türk-Ermeni ayrımına odaklanmadan yazıya döktüğü anlatıları dönemin yaşayışındaki iç içeliği ve kaynaşmışlığı da göz önüne seriyor. Mınzuri’ye göre önemli bir iş ve uzun bir tören olan yaşamı, dönemin Türk, Kürt, Kızılbaş, Ermeni gibi çeşitli etnik ve dini kimliklere sahip kişilerinin hayatları üzerinden tarihe geçiyor ve okuyucularına eşsiz bir tarihsel anlatı sunuyor.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0061 Kategoriler: ,

Açıklama

Hagop Mıntzuri, bir Anadolu insanı ve İstanbul gurbetçisidir. Bu kitapta Mıntzuri’nin anıları ile 1897-1940 yılları arasında İstanbul’da gündelik yaşamını devam ettiren hamurkar, süpürgeci, ciğerci ve fırıncılarla Mıntzuri’nin yok olup giden kendi köyü Armıdan’ı ve köylüleri ayrıntılarıyla okuyacaksınız. Mıntzuri; imparatorluğun son yıllarını, Beşiktaş’ı, Ortaköy’ü, Galata’yı, Hisar’ı; ardından savaş yıllarını, köyü Armıdan’ı, hem kendi hikayesini hem “küçük insanların” hikayelerini kentli aydın havasından uzak sadelikteki dili ile okuyucularına sunuyor. Ne Müslim-gayrimüslim ne de Türk-Ermeni ayrımına odaklanmadan yazıya döktüğü anlatıları dönemin yaşayışındaki iç içeliği ve kaynaşmışlığı da göz önüne seriyor. Mınzuri’ye göre önemli bir iş ve uzun bir tören olan yaşamı, dönemin Türk, Kürt, Kızılbaş, Ermeni gibi çeşitli etnik ve dini kimliklere sahip kişilerinin hayatları üzerinden tarihe geçiyor ve okuyucularına eşsiz bir tarihsel anlatı sunuyor.

Ek bilgi

Yayınevi