DükkanKitapTarih Vakfı Yurt Yayınlarıİlerici Kadınlar Derneği (1975-1980) “Kırmızı Çatkılı Kadınlar”ın Derneği
İndirim!

İlerici Kadınlar Derneği (1975-1980) “Kırmızı Çatkılı Kadınlar”ın Derneği

225.00 TL

Stokta

Yazar: Muazzez Pervan
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Sayfa Sayısı: 543

ISBN: 9789753332897

3 Haziran 1975’te kurulmuş, Türkiye kadın tarihinde Türk Kadınlar Birliği’nden sonra en büyük ikinci örgütü İlerici Kadınlar Derneği’nin günümüze ulaşmış ve Tarih Vakfı’nın elinde bulunan belgeleri Tarih Vakfı Yurt Yayınları aracılığıyla okuyucuları için yayımlanmıştır. İlerici Kadınlar Derneği, 12 Eylül 1980 darbesine giden süreçte ilk kapatılan dernek olmuştur (1979). Darbe öncesinde dernek genel merkezinden çıkarılan belgelerin varlığı tehlikeye girmiş hatta muhafaza edenleri için tehlike oluşturmaya başlamıştır; ancak, kadın hareketine dair bu önemli belgeler tüm zorluklara rağmen yok edilmektense saklanmıştır ve hasar görmeyen kısmı günümüze kadar gelmiştir. Kuruluş ve hedefler, merkez genel kurulları, örgütlenme (bölge sekreterlikleri, şubeler ve komisyonlar), eğitim, kampanyalar, kutlamalar ile diğer etkinlikler, haber ajansları ve yayınlarının yanısıra kapatılmasına dair belgeler Muazzez Pervan’ın derlemesiyle yayımlanmıştır.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0100 Kategoriler: ,