DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıBehice Boran’ın Mektupları – I

Stokta

Editör: Tuba Akekmekçi - Tuğba Yıldırım
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Behice Boran, Türkiye’nin ilk kadın sosyoloğu, ilk kadın parti genel başkanı ve ilk kadın Marksist kuramcısı olarak Türk düşünce ve siyaset tarihine adını yazdırmış önemli bir akademisyen, siyasetçi, yazar ve sosyologtur. Tuba Akekmekçi ve Tuğba Yıldırım’ın derlemesinden oluşturulmuş iki ciltten ilki olan bu kitap Boran’ın düşünce hayatının yanı sıra parti başkanlığı yapmış, hapis ve sürgün cezaları görmüş bir kadın sosyolog, akademisyen ve siyasetçinin yaşamı üzerinden Türk siyasi ve toplumsal hayatındaki gelişmeleri izleme imkanı tanıyor.

Editör

,