DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıAhmed Rıza: BirJön Türk Liderinin Siyasi-Entelektüel Portresi

Ahmed Rıza: BirJön Türk Liderinin Siyasi-Entelektüel Portresi

Bir Jön Türk Liderinin Siyasi-Entelektüel Portresi

Stokta yok

Yazar: Erdem Sönmez
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmed Rıza, on dokuzuncu yüzyılın meşrutiyetçi hareketlerinde Jön Türk Hareketi’nin baş ideoloğu oluşuyla Yeni Osmanlılar ve İttihatçılardan ayrılan, mutlakiyetçi II. Abdülhamit yönetimine karşı verdiği mücadele ile tarihe adını saygınlık ve ün ile yazdıran bir aktivist ve devlet insanıdır. “Hürriyetçilerin babası” olarak da bilinen Ahmed Rıza’nın hayatını ve hem ortaklaşan hem de ayrılan fikirlerini takip etmek, Meşrutiyet Hareketi incelemesi için oldukça değerlidir.

Bu kitap ile Erdem Sönmez; Osmanlı’da erken modern dönem anlatısı ile başlattığı kitabında Ahmed Rıza’nın hayatı ve düşüncelerini ele alarak, kendisi hakkında geliştirilen eleştirilere farklı bir tarihsel bağlam ve bakış açısı getiriyor ve Osmanlı fikri modernleşme sürecine katkı sağlayacak bir kaynak ortaya koyuyor.

Yazar