DükkanKitapTarih Vakfı Yurt Yayınları1915: Siyaset, Tehcir, Soykırım

1915: Siyaset, Tehcir, Soykırım

0.00 TL

Stokta yok

Hazırlayan: Fikret Adanır - Oktay Özel
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Sayfa Sayısı: 664

ISBN: 9789753333306

“1915: Siyaset, Tehcir, Soykırım” partizanlıktan uzak uluslararası tarihçilik ve sosyal bilim çalışmalarına, Türkiye’deki yaygın kullanımıyla “tehcir”, Ermeni eşrafı için “soykırım” anlamını taşıyan 1915 tarihini öncesi ve sonrasıyla eleştirel bir perspektif üzerinden açıklayarak katkı sunuyor. Yüzyıla yakın bir tarihi ele alan ve “Ermeni Meselesi”nin doğuşu ile başlayan kitap; Abdülhamit dönemindeki Ermeni katliamları, Birinci Dünya Savaşı, tehcir ve imha incelemeleri yoluyla Türkiye Cumhuriyeti’nin azınlık politikalarına bağlanıyor.

Tarihsel bir olguyu bütünsel bir yaklaşım çerçevesinde yüzyıla yakın bir zamana açarak çözümleme hamlesinde bulunan mevzubahis kitap, literatürde yerini yeni bulan bilgileri de içine alarak kolektif bir araştırma sunuyor. Tarihsel olguyu geniş ve karmaşık tarihsel ağlarından koparmadan, aksine öncesi ve sonrasıyla anlamlandırarak bu olguyu tarihselleştiren kitap, okuyucuya 1915 üzerine ayrıntılı bir çalışma sunuyor.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0023 Kategoriler: ,

Açıklama

_wpm_gtin_code”1915: Siyaset, Tehcir, Soykırım” partizanlıktan uzak uluslararası tarihçilik ve sosyal bilim çalışmalarına, Türkiye’deki yaygın kullanımıyla “tehcir”, Ermeni eşrafı için “soykırım” anlamını taşıyan 1915 tarihini öncesi ve sonrasıyla eleştirel bir perspektif üzerinden açıklayarak katkı sunuyor. Yüzyıla yakın bir tarihi ele alan ve “Ermeni Meselesi”nin doğuşu ile başlayan kitap; Abdülhamit dönemindeki Ermeni katliamları, Birinci Dünya Savaşı, tehcir ve imha incelemeleri yoluyla Türkiye Cumhuriyeti’nin azınlık politikalarına bağlanıyor.

Ek bilgi

Yayınevi

Hazırlayan

,