DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıTarihten Günümüze Anadolu’da Konut ve Yerleşme

Tarihten Günümüze Anadolu’da Konut ve Yerleşme

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Yoğun kültür birikimiyle eşsiz bir toprak olan Anadolu’da başlangıçtan bugüne ortaya çıkan, gelişen, biçimden biçime girip barınaktan daha fazlası haline gelen konutun ve oluşturduğu yerleşmelerin tarihi bir sergiye ve bir kitaba konu oldu. Doğrusu ne bir sergi ne de bir kitap, insanın dünyada belirdiği andan beri üzerinde yaşayıp barındığı bu toprakların zengin öyküsünü anlatmakta tek başına yeterli olmazdı. Ancak gerek sergi, gerek kitap, tüm birikimin birarada sunulmasının ilk örnekleriydi; dolayısıyla heyecan verici bir çabaydı. Anadolu kültürlerinin bir bütün içinde algılanması, etkileşim ve sürekliliklerin izlenmesi olanağını getiriyordu. Her şeyin de ötesinde “insan” ın barınma çabasının günümüzdeki biçim (!) ve standartlara (!) varmasının ilginç evrimini görüverme şansı önümüzde duruyordu. Geçici olmaz zorundaki bir sergi, kalıcı olma amacındaki bir kitapla noktalanmalıydı.(Önsöz’den)