DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıTahlilhane’den İlaç Sanayii’ne Bir Asırlık Birliktelik: İE Ulagay İlaç Sanayii Türk AŞ 100 Yaşında
İndirim!

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Bir Asırlık Birliktelik, Türkiye’nin en köklü ilaç firmalarından biri olan İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayii Türk A.Ş.’nin 2003’teki 100. yıl kutlamaları çerçevesinde başlayan kurum tarihi çalışmasının ikinci aşamasını oluşturuyor. Dr. İbrahim Ethem’in 1903’te evinin bir odasında kurduğu basit tahlilhaneden bugün sektörünün lider kuruluşlarından biri haline gelen firma, bu çalışma sayesinde geçmişle günümüz arasındaki bağlarını pekiştiriyor.Projenin 2003 yılında gerçekleştirilen birinci aşamasını “Osmanlı’dan Günümüze Hayallerin Gerçekleştiği 100 Yıl” sergisi, sergi kitabı ve belgesel filmi oluşturmuştu.

Çalışma, salt kurumun değil, aynı zamanda üzerinde yeşerip geliştiği ülkenin, güne damgasını vuran sosyo-ekonomik koşullarına ve ilaç sektörünün 100 yıllık tarihine de ışık tutuyor.

Eczanelerde ilkel koşullarda başlayan ilaç üretiminin bugüne değin katettiği mesafe İbrahim Ethem’in öncülüğünde adım adım ele alınırken, “Bir Asırlık Birliktelik”, ülkemizde sanayileşme çabalarının simgelerinden biri haline gelmiş olan İbrahim Ethem’le Türkiye’nin bir asırdır kol kola süren birlikteliğini gözler önüne seriyor. (Arka kapaktan)

Bir Asırlık Birliktelik, Türkiye’nin en köklü ilaç firmalarından biri olan İbrahim Ethem Ulagay İlaç Sanayii Türk A.Ş.’nin 2003’teki 100. yıl kutlamaları çerçevesinde başlayan kurum tarihi çalışmasının ikinci aşamasını oluşturuyor. Projenin ikinci halkasını oluşturan “Bir Asırlık Birliktelik”, kurulduğu günden bu yana firmayı ve içinde geliştiği koşulları daha kapsamlı ve derinlemesine ele alan bir araştırmanın ürünü.