DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıSTK’lar, Yerelleşme ve Yerel Yönetimler

STK’lar, Yerelleşme ve Yerel Yönetimler

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Elinizdeki kitap ilki 1994 yılında beş sivil toplum kuruluşunun düzenleyiciliğinde gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları sempozyumlarının on birincisinde yapılan oturumların derlemesini içermektedir.

Sivil Toplum Kuruluşları, Yerelleşme ve Yerel Yönetimler konulu sempozyumda Yerellik Kavramı, Yerel Yönetişim ve Sivil Toplum Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ve Yerellik konuları tartışıldı, farklı konularda atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Yerelleşme gerçekte devletin egemenlik alanlarının ve yetkilerinin marjinalleşmesi sonucu küreselleşmeyle paralel ilerleyen bir süreçtir. Tek boyutlu temsili demokrasiye karşı çok düzeyli katılımcı ve çoğulcu demokrasinin gelişimi birey olarak aktif yurttaşın ve STK’ların öne çıkmasını da beraberinde getirmiştir.

Bu süreçte STK’ların temel rolü ilgi alanlarıyla bağlantılı uygulamaları açık söylemlerle halk düzeyine indirmek ve sorun alanlarına bağlı olarak yerel örgütlenmelerle birlikteliğe giderek etkili çalışmalarda bulunmak olmalıdır.