DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıOSMANLI SAHRA POSTALARI (1914-1918) İNG-TR

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0278 Kategoriler: ,

Açıklama

I. Dünya Savaşındaki Osmanlı Sahra Postaları konusu 30 yıldan fazla bir süreden beri posta tarihçilerinin büyük ilgisini çekmiştir. Ama ne yazık ki malzeme ve belge eksikliğinden dolayı, Zvi Alexander’ın olağanüstü enerjisini bu konuya odaklamasına kadar çok az eser yayımlanmıştır. Alexander 12 yıldan az bir sürede topladığı malzemeyle bu koleksiyonu oluşturdu. Dünyanın çeşitli yerlerindeki sergilerden aldığı madalyalarla belgelenen bu koleksiyon günümüzün en büyük posta tarihi çalışmalarından biridir.Savaşı pullar, posta kartları, damgalar ve zarflarla anlatan bu koleksiyon Osmanlı ordusu subaylarından Moshe Sharet (Shertok) ile Arif el-Arif’in yazışmalarını da içermektedir. Moshe Sharet 1948’de İsrail’in ilk dış işleri bakanı ve 1953’te de İsrail başbakanı oldu. Arif el-Arif ise, Filistin Ürdün denetimi altındayken Kudüs belediye başkanlığı, Rockefeller Müzesi onur başkanlığı ve eğitim bakanlığı yaptı.

Ek bilgi

Yayınevi