DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıOSMANLI DIŞ BORÇLARI VE GÖZETİM KOMİSYONLARI

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Sayfa Sayısı: 47

ISBN: 9799759369230

Elinizdeki bu çalışma, aralıksız devam eden savaşlarla birlikte artan bütçe açığını kapatmaya çalışan ve savaşları sürdürebilmek için kaynak arayan Osmanlı bürokratlarının, Düyun-ı Umumiye İdaresi kurulmadan önce, ilk dış borç arayışlarını, içeride ve dışarıda karşılaştıkları siyasi engelleri ve bu ilk borçların nasıl alınabildiğini konu ediniyor. Çalışmanın odak noktası verilen borçlara kefil olan devletlerin kurulmasında ısrarcı olduğu denetim komisyonları, işleyişleri ve Osmanlı bürokrasinin bu komisyonların varlığın anasıl ve hangi yöntemlerle direndiğidir. Osmanlı ekonomisinn uluslararası finans puyasalarının boyunduruğu altına girişi 1854 ve 1855 yıllarında kurulan komisyonların işlevi ve dönemin politik gelişmeleriyle birlikte aktarılıyor.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TVK.0344 Kategoriler: ,