DükkanKitapTarih Vakfı Yayınlarıİnsan Haklarına Saygılı Bir Eğitim Ortamına Doğru

İnsan Haklarına Saygılı Bir Eğitim Ortamına Doğru

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları
ISBN: 9789758813063Yayım Tarihi: Mart-2021

Bu kitap, okullarda öğretmenlere sınıf içindeki etkinliklerde ve ders kitaplarının işlenmesinde yol göstermek; okulda görev yapan tüm rol grupları ile öğrenciler arasındaki etkileşimlerin insan hakları bağlamında dökümünü yapmak ve dönüşüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır. Kitabın içeriğinin ana akış planı ve bölümleri, Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi kapsamında geliştirilen kriterler ve ders kitabı tarama raporlarından, öğretmen ve psikolojik danışmanlarla yapılan odak küme çalışmalarından elde edilen bilgiler ışığında oluşmuştur. Kitabın iskeleti okulda yaşanan eğitim ve öğretim süreçlerinin gerçeğe yakın bir biçimde kurgulanması şeklinde yapılandırılmıştır.