DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıHASANOĞLAN KÖY ENSTİTÜSÜ KURULURKEN 1941-1951

HASANOĞLAN KÖY ENSTİTÜSÜ KURULURKEN 1941-1951

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Köy enstitülerinden on beşincisinin Ankara´da kurulması düşünülüyordu. Bu iş için bakanlık tarafından ilköğretim müfettişleri görevlendirildi. Müfettişler hayli dolaştıktan sonra, Ankara-Kayseri demiryolu üzerinde, Ankara´ya 35 kilometre mesafedeki Hasanoğlan köyünü uygun buldular. Bu köy, enstitü kurmaya her bakımdan elverişliydi. Bu karar üzerine, köylüyle temasa geçildi. Demiryolu ile Hasanoğlan köyü arasında 1.5 kilometre uzunluk, 750 metre genişliğindeki yerin en elverişli alan olduğuna hep birlikte karar verildi. Mustafa Güneri, 1941 yılında Hasanoğlan Köy Enstitüsü müdür yardımcılığına yapı sanat başı olarak atanmış ve 10 yıl bu görevde kurucu olarak çalışmıştır.

Köy enstitülerinden on beşincisinin Ankara’da kurulması düşünülüyordu. Bu iş için bakanlık tarafından ilköğretim müfettişleri görevlendirildi. Müfettişler hayli dolaştıktan sonra, Ankara-Kayseri demiryolu üzerinde, Ankara’ya 35 kilometre mesafedeki Hasanoğlan köyünü uygun buldular. Bu köy, enstitü kurmaya her bakımdan elverişliydi. Bu karar üzerine, köylüyle temasa geçildi. Demiryolu ile Hasanoğlan köyü arasında 1.5 kilometre uzunluk, 750 metre genişliğindeki yerin en elverişli alan olduğuna hep birlikte karar verildi. Mustafa Güneri, 1941 yılında Hasanoğlan Köy Enstitüsü müdür yardımcılığına yapı sanat başı olarak atanmış ve 10 yıl bu görevde kurucu olarak çalışmıştır.