DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıFOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE’DE İNSAN HAKLARI ( 1839- 1990 )
İndirim!

FOTOĞRAFLARLA TÜRKİYE’DE İNSAN HAKLARI ( 1839- 1990 )

Stokta

Yazar: Bülent Tanör
Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

1800’lerin başlarından günümüze, insan hakları sorununu bu topraklarda ne gibi dönüşümler yaşadı? En kaba çizgileriyle bu alanda yaşanan nedir? Sergi, insan haklarından bazılarını ele alıp, 1990’a kadar olan döneme görsel malzeme sunmaktadır. Ama bunlara geçmeden, genel bakışa ihtiyaç vardır. İnsan haklarının her ülke ve dönemdeki durumu, içinde bulunulan siyasal rejimle yakından bağlantılı olduğundan, kısa taramayı da siyasal bağlamı içinde yapmalıyız.”Batı’da İnsan Hakları” diye kısa bir girişle başlamak zorundayız. Çünkü insan hakları batı kökenli bir kavramdır. Felsefi kökü kısmen eski Yunan ve Roma”ya kadar uzanan bu kavramı esas olarak 18. yüzyıl teori ve pratiği üretmeye başlamıştır.(Tanıtım Yazısı’ndan)

1800’lerin başlarından günümüze, insan hakları sorununu bu topraklarda ne gibi dönüşümler yaşadı? En kaba çizgileriyle bu alanda yaşanan nedir? Sergi, insan haklarından bazılarını ele alıp, 1990’a kadar olan döneme görsel malzeme sunmaktadır. Ama bunlara geçmeden, genel bakışa ihtiyaç vardır. İnsan haklarının her ülke ve dönemdeki durumu, içinde bulunulan siyasal rejimle yakından bağlantılı olduğundan, kısa taramayı da siyasal bağlamı içinde yapmalıyız.”Batı’da İnsan Hakları” diye kısa bir girişle başlamak zorundayız. Çünkü insan hakları batı kökenli bir kavramdır. Felsefi kökü kısmen eski Yunan ve Roma”ya kadar uzanan bu kavramı esas olarak 18. yüzyıl teori ve pratiği üretmeye başlamıştır.( Tanıtım Yazısı’ndan )

Yazar