DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıDünya Mültecilerinin Durumu: Bir İnsanlık Sorunu

Dünya Mültecilerinin Durumu: Bir İnsanlık Sorunu

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Dünyanın başka bölgesinde özellikle eski Yugoslavya, Kafkaslar ve Orta Afrika’da milyonlarca insan topraklarına, mallarına el koymak isteyenler tarafından zorla evlerini terk etmeye mecbur edildi. BMMYK’nin yeni kitabı öncelikli olarak örgütün ilgi alanına giren kişiler, yani mülteciler, sığınmacılar, iç göç mağdurları, geri dönenler ve vatansız kişiler üstünde durarak, zorunlu göç meselesini ayrıntılı olarak inceliyor. Kitap ayrıca, bu durumdaki insanların korunmasının pekiştirilmesi için yöntemler önererek ayrıntılı bir eylem gündemi sunuyor. Kitapta belirtildiği üzere, insani eylem, insanların güvenliğini korumada önemli bir rol oynamaktadır. Fakat devletlerin, kendi vatandaşlarının insan haklarına saygı gösterme konusundaki istekliklerinin yerini başka hiçbir şey alamaz.