DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıCUMHURİYET’İN AİLE ALBÜMLERİ

CUMHURİYET’İN AİLE ALBÜMLERİ

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Osmanlı coğrafyasından Cumhuriyet Türkiyesi ne aramızdan on yedi aile: Karadağ dan Amasra ya, Kafkasya dan İstanbul a, Tebriz den Adıyaman a, Rusçuk tan Eskişehir e, Horasan dan Hacımirza köyüne, Tuna boylarından Söke ye… Savaşlarla savrulan yüzyılın ilk kuşağı ve ardından üç kuşak Cumhuriyet.Farklı yöreler, farklı sınıflar, farklı meslekler, farklı inançlar, farklı diller… Farklılıklara rağmen, benzer sevinçler, benzer kederler. İster vaftiz edilmiş olsun, ister sünnet; bebekler ve bebeklerle gülen yüzler. Umutlu nikah fotoğrafları, objektiflere gülümseyen gelinler, damatlar; siyah önlüklü, beyaz yakalı ya da özel okul üniformalı fotoğraflar; yılların bıraktığı izler, çizgiler ve yitirilenler… Başka aileler seçilmiş olsaydı da, pek değişmeyecek olan sevinçler ve üzüntüler.Aramızdan on yedi aile, albümlerini ve anılarını, Cumhuriyet in 75. yılında bizlerle paylaşıyorlar.