DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıBurada Benden de Bi?r Şey Yok Mu Öğretmeni?m? ( Eğitim Sürecinde Kimlik, Çatışma ve Barışa Dair Algı ve Deneyimler )
İndirim!

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Son yıllarda Türkiye toplumunda yetişkinler arasında ortaya çıkan ve çatışmalara evrilebilen gerilimlerin benzerleriinin okul ortamlarında da görülmeye başlanması dikkat çekici ve üzerinde düşünmeye değer bir gelişmedir. Toplumsal barışın inşasında eğitimin rolü üzerine önemli bir kaynak olarak gördüğümüz bu çalışma, Toplumsal ve Siyasal Çatışmaların Yaşandığı Toplumlarda Uzlaşma Aracı Olarak Eğitimin Rolü Projesi kapsamında yürütülen ve Kürt sorunu üzerinden eğitim sürecinin çatışma ortamına etkisini anlamaya çalışan alan araştırmasının sonuçlarını değerlendiriyor. Türkiye’nin yirmi farklı ilinde ilk ve orta öğretim öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenimini tamamlamış farklı mesleklerden 121 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen araştırma, eğitim süreçlerinin içinde bulunulan toplumsal bağlamların etkileşimi sonucunda ne tür bir kimlik, toplum ve tarih vizyonu geliştirildiği; benlik ve öteki algılarının eğitim süreciyle ilişkili olarak nasıl şekillendiği ve şiddet dili, çatışma, dışlama, ötekileştirme gibi olgu ve eğilimlerin bu süreci hangi noktasında, hangi dinamikler sonucunda ve nasıl ortaya çıktığına ilişkin cevaplar arıyor.