DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıBirinci Sözlü Tarih Atölyesi Kayıtları

Birinci Sözlü Tarih Atölyesi Kayıtları

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Sözlü tarih, bir tarih yöntemidir. Ancak benzer bir yöntem sosyal bilimlerde, özellikle antropolojide, sosyolojide ve etnolojide de yoğun kullanım alanı bulmaktadır. 20. yüzyılda gelişen sosyal tarih, yakın siyasi tarih, iktisat tarihi, kadın tarihi, sendika ve işçi sınıfı tarihleri, azınlık tarihi, siyahların tarihi, askeri tarih, yerel tarih gibi tarihin alt dallarında özellikle geçerli bir araştırma yöntemidir. Tarih Vakfı, 6-7 Haziran 1993 tarihleri arasında Türkiyede ilk defa Sözlü Tarih Atölyesi çalışması gerçekleştirdi. Elinizdeki kitapçık bu birinci Sözlü Tarih Atölyesinin bant çözümünden oluşuyor. Bir tarih araştırma yöntemi olarak Sözlü Tarihin tanımlanmasının yanı sıra, bu metodun uygulanması ve Türkiyede kullanımı, atölye katılımcıların sorduğu sorularla çok canlı ve verimli bir biçimde incelendi. Gerek çeşitli nedenlerle toplantıya katılamayanlar gerekse bu alanda çalışmaya ilgi duyanlar için atölye kayıtlarının yararlı bir belge olacağını düşünen Tarih Vakfı bu kitapçığı hazırladı.