DükkanKitapTarih Vakfı Yayınları75 YILDA PARANIN SERÜVENİ

75 YILDA PARANIN SERÜVENİ

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Türkiye, Dünya Bankası verilerine göre değerlendirmeye alınan, en yoksulundan en zenginine 133 ülke arasında, kişi başına düşen gelir açısından 85. sırada. Bugün kişi başına düşen 3 bin dolar gelir ile “gelişme yolunda” görünen Türkiye’de 75 yıl önce, yani 1923’te bu rakamın sadece 45 dolar olduğunu unutmamak gerekiyor.Bu kitapta, Türkiye’de ekonomik zenginliğin ve onun maddi ifadesi olan paranın 75 yılı anlatılırken, söze Mor Binlik’ten 5 milyonluğa, oradan “Plastik Para”ya uzanan serüvenle başlandı. 75 yıllık sermaye birikimi süreci, paranın bölüşümü, gelir dağılımı, paranın evi olan bankaların dünü ve bugünü, devletin Cumhuriyet’ten bu yana para politikaları, iç ve dış borçlar, sermaye piyasası ve borsaların gelişimi ile Türkiye’de para-dünya ilişkileri, yetkili kalemlerin yazılarıyla, 75 yıl boyunca iz sürerek anlatılıyor.