ORTA ÇAĞ'A YENİ YAKLAŞIMLAR
EKONOMİ, SAVAŞ, KİLİSE, YAŞAM

Zeynep Kocabıyıkoğlu Çeçen
34.00 TL 25.50 TL

Orta Çağ, Roma'nın yıkılışıyla bozulan idari ve ekonomik düzenin yeniden yapılandırıldığı ve Rönesans ve daha sonra Avrupa'yı oluşturan tüm politik, sosyo-ekonomik, dini ve kültürel değerler ve kurumlar bütününün temellerinin atıldığı, başka bir deyişle Avrupa kimliğinin yaratıldığı bir dönemdir.

Bu Kitabın ortaya çıkış sebebi, bir yandan Türkiye'de Orta Çağ tarihi literatürüne hem akademik anlamda okunabilir, hem de genel okuyucuyu ilgilendirir nitelikte bir katkıda bulunurken diğer yandan da bu dönemi bir nebze olsun mevcut karanlığından uzaklaştırıp hak ettiği cazibeli bir konu haline getirmektir.

Kitap, Bilkentli tarihçiler Paul Latimer, Luca Zavagno, M.Özgür Elmacıoğlu, Selim Tezcan, ZeynepKocabıyıkoğlu Çeçen, Elif Boyacıoğlu, Seda Erkoç Yeni, F.Burhan Ayaz, Özden Mercan ve Ayşegül Keskin Çolak tarafından, Orta Çağ ekonomisinden, şövalyeler ve haçlı seferlerine, Kilise'ye ve münzevilere, hukuka, kadınların konumuna ve saray mensuplarına kadar çeşitli konularda yazılmış makalelerin derlemesidir.

• ORTA ÇAĞ'A YENİ YAKLAŞIMLAR
    EKONOMİ, SAVAŞ, KİLİSE, YAŞAM