Anlatabildikleri ve Anlatamadıklarıyla Yaşam Öyküleri

İlhan Tekeli
39.00 TL 29.25 TL

“Anlatabildikleri ve Anlatamadıklarıyla Yaşam Öyküleri”, daha çok şehircilik üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan İlhan Tekeli’nin “Toplu Eserler” serisinin 23. Kitabı olarak okurun karşısına çıkıyor. Sosyal bilimler ve edebiyat alanlarının önemli isimlerinin hayat öykülerini anlatan Tekeli, bir yandan da bu isimlerle okura Türkiye’nin değişimini sunuyor. Yakup Kadri Karaosmanoğlu ve Şevket Süreyya Aydemir’in Cumhuriyet hükümeti tarafından kadro verilmeden ve kadro verildikten sonraki hayatlarını ele alarak başlayan Tekeli, bu biyografiler ile Cumhuriyet Dönemi ve Çok Partili Döneme ait çarpıcı detaylar sunuyor. İlk mimarlık dergimiz olan “Arkitekt” dergisinin yazarı Zeki Sayar’ın hayat öyküsü yine aynı dönemlerde mimarlığa dair ipuçları sunuyor. İki nadide sosyal bilimci, Behice Boran ve Mübeccel Kıray’ın yaşamlarını kaleme alarak devam eden Tekeli, sosyal bilimlerin ülkemizdeki doğuşuna ışık tutuyor. Kitabının ilerleyen bölümlerinde Tansı Şenyapılı, Nusret Hızır ve Tului Sönmez gibi birçok isimleri de bulmak mümkün. Geride çok değerli eserler bırakmış bu önemli kişiliklerin hayatlarını okuyarak Türkiye’nin tarihine tanıklık isteyenler için bu kitap birebir.

• Anlatabildikleri ve Anlatamadıklarıyla Yaşam Öyküleri
  • ISBN : 9789753332811