IGOR DESPOT

Igor Despot 10 Temmuz 1972’de Zagreb’de doğdu. Zagreb Üniversitesi Beşerî ve Sosyal Bilimler Fakültesinin Kültürel Antropoloji Bölümünde yazdığı İnsanın Ölümü başlıklı bitirme teziyle 1998 yılında Tarih ve Felsefe öğretmeni unvanını alarak lisans eğitimini tamamladı. 2008 yılında Balkan Savaşları (1912-1913) ve Hırvat Kamuoyu başlıklı teziyle aynı fakülteden yüksek lisans derecesini aldı. Elinizdeki çalışma yazarın 2012 yılında savunmuş olduğu doktora tezidir. 2002 yılından bu yana temel eğitim okullarında tarih dersi vermektedir. Hırvatistan’da ve yurtdışında çeşitli uluslararası sempozyumlara katılmış, Hırvatistan ve Bulgaristan’daki tarih yayınlarında birçok makalesi basılmıştır. Balkan Savaşlarının yanı sıra, Bulgaristan’ın birleşmesi ve Birinci Dünya Savaşı sonrasında Yugoslavya’nın ortaya çıkışı ile ilgili çalışmaları da bulunmaktadır. Eşi Anita ile Heda adını verdikleri bir kızları vardır. Hırvatistan’ın Zagreb kentinde yaşamaktadır.