Tarih Vakfı Online Eğitimleri Prof. Dr. Cengiz Kırlı’dan TARİHYAZIMI Semineri ile devam ediyor!

Cengiz Kırlı’nın gönüllü katkı ve emekleriyle gerçekleşen bu dört saatlik seminerde, 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren tarihyazımında görülen kavramsal yaklaşımlar ve metodolojik yönelimler toplumsal ve siyasal dönüşümler ekseninde ele alınacak. Tarihyazımında farklı zaman, mekan ve özne arayışlarının iktisat, sosyoloji ve antropolojiden alınan kavramlarla nasıl kurgulandığı ve sosyal tarih, kültürel tarih, tarihsel sosyoloji gibi nasıl farklı tarihsel yaklaşımlara yol açtığı değerlendirilecek.

Uzun yıllardır lisansüstü düzeyde ders olarak da verdiği tarihyazımı alanında Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden olan, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi ve Tarih Vakfı mütevelli heyeti üyesi Prof. Dr. Cengiz Kırlı, Sultan ve Kamuoyu – Osmanlı Modernleşme Sürecinde “Havadis Jurnalleri” (1840-1844) ile Yolsuzluğun İcadı 1840 Ceza Kanunu, İktidar ve Bürokrasi gibi eserlerin yazarıdır.

Webinar ücreti 200 TL olarak belirlenmiştir. Webinar ücretinde Tarih Dostları için %10 indirim sağlanacak ve katılımcılara ayrıca Katılım Belgesi verilecektir.

Program:

Tarih ve Zaman – 16 Haziran 2020, Salı 19.00 - 20.20
19. yüzyılda tarih ve sosyal bilimlerin ortaya çıkışı; Annales okulu ve Fernand Braudel

Tarih ve Özne - 17 Haziran 2020, Çarşamba 19.00-20.20
İngiliz Marksist tarihçiler ve tarihe aşağıdan bakmak

Kültür ve Kimlik – 23 Haziran 2020, Salı 19.00-20.20
1980’lerde yaşanan siyasal dönüşümler ve tarih yazımına etkisi, sosyal tarihten kültür tarihine geçiş

Tarih ve Mekan - 24 Haziran 2020, Çarşamba 19.00-20.20
Oryantalizm ve “Batıdışı”nın tarihini yazmak

Detaylı bilgi ve kayıt için: [email protected]