Tarih Vakfı ile neler yapabilirsiniz, biliyor musunuz?

Vakfımız ülkemizde demokratik tarih anlayışının gelişebilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Varlığını çeşitli projeler, araştırma fonları, yayın faaliyetleri ile kişi ve kurumlardan gelen gönüllü katkılar, bağış ve destekler ile sürdürmektedir. Peki, siz Tarih Vakfı ile neler yapabilirsiniz, biliyor musunuz?

Vakfımızın İstanbul'daki kütüphanesi ve arşiv koleksiyonları bulunması zor olan çok sayıda benzersiz birincil tarihi kaynağı içermektedir. Bu koleksiyonu dijitalleştirerek, bu materyalleri web üzerinden araştırmacılar ve akademisyenler için hazır hale getirerek arşivlerimize dünyanın her yerinden erişim sağlamayı hedefliyoruz. Bu nedenle, zengin ve benzersiz arşivimizi dijital ortama aktarmak ve ardından kullanıcı dostu bir arama portalı ile geliştirmek istiyoruz. Bunun, verileri daha bulunabilir, erişilebilir, birlikte çalışabilir, yeniden kullanılabilir hale getireceğine ve özellikle salgın tehdidinin olduğu günümüzde giderek daha gerekli olduğunu fark ettiğimiz uzak konumlardan da erişim ile arşivlenmiş bilgilerin daha kolay incelenmesini sağlayacağına inanıyoruz.

450 başlığı geçen Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarih ve sosyal bilimler alanında ülkenin en önemli yayınevlerinden birisidir. Birlikte Görme Engelliler için Toplumsal Tarih ya da Yurt Yayınları kitaplarının arasından belirlenecek bazı serilerin seslendirilmesi ile daha çok insanın yayınlarımıza erişimini birlikte sağlayabiliriz.

Tarih Vakfı 1993 yılından bu yana sözlü tarih alanında yürüttüğü nitelikli projeler, düzenlediği onlarca eğitim atölyesi, panel ve konferans, yayın ve sergi çalışmalarıyla hatırı sayılır bir bilgi ve deneyim birikimi oluşturdu. Vakıf, toplumsal tarih araştırmalarının zenginleşmesi ve sivil tarihin oluşmasına doğrudan katkıda bulunan sözlü tarih araştırmacılığının Türkiye'de gelişmesi konusunda araştırmacılara, öğrencilere, öğretmenlere ve tarih meraklılarına rehberlik etmeyi sürdürüyor. Sözlü Tarih odağımız ve bu konudaki eğitimlerimiz, 27. yılında da Vakfın temel çalışma alanlarından biri olmaya devam ediyor. Siz de bu köklü birikimin ve arşivin dijitalleşmesine yardımcı olabilirsiniz.

Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi Kütüphane koleksiyonu, tarih, sanat tarihi, siyaset bilimi, halk bilimi, felsefe, edebiyat tarihi, eğitim tarihi gibi konularda yoğunlaşan yaklaşık 15.000 kitap ve 900 süreli yayınla hizmet vermektedir.  Siz de bu servisimizi dijital ortama aktarmada bize yardımcı olabilir ve kütüphanemizin erişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Kurum ve Sektör tarihi çalışmaları, köklü kurumların miraslarını yaşatmak için ve bu mirası doğru aktarmak için başvurulan bir yöntemdir. Sadece kurumların toplumla ilişkilerini olumlu etkilemekle kalmaz ayrıca çalışanların da kurumlarına olan bağını güçlendirirler. Eğer siz de kurumunuzu köklendirmek ve mirasınızı güçlendirmek isterseniz Tarih Vakfı ile tarihinize yolculuk yapabilirsiniz.

Etkinliklerimiz ve yeni projelerimiz için Vakfımızın sosyal medya hesaplarını takip edebilir, internet sitemizi ziyaret edebilir, ayrıca Tarih Dostu olarak siz de Vakfımıza destek olabilirsiniz.

Tarih Dostu olduğunuz zaman Toplumsal Tarih dergimiz her ay ücretsiz olarak size gönderilecek. Ayrıca Tarih Vakfı Yurt Yayınlarımızdan %50 indirim kazanacaksınız. Tarih ve sosyal bilimler alanında ülkenin en önemli yayınevlerinden biri haline gelen Tarih Vakfı Yurt Yayınlarından %50 indirim kazanın. Tüm etkinliklerden %10 indirim kazanın. Türkiye’nin 25 yaşını dolduran tek tarih yayını olan Toplumsal Tarih dergimiz her ay kapınıza gelsin. Tarihe dair demokratik perspektifi beraberce geliştirelim.

Aylık katkı tutarı 50 TL olan Tarih Dostluğu’muzun yanı sıra Öğrencilere ve akademisyenlere yönelik dostluk paketlerimiz de mevcuttur. Kurumsal Dostluklar ve daha fazlası için: [email protected]

Vakfımızın dostu olun, tarihimizin dostu olun!
Tarihimize beraber renk verelim.