Tarih Vakfı ile Ankara Büyükşehir Belediyesinden Çocuklara Armağan!

Ülkemizin mimari ve kültürel geçmişini işleyen yegane iki yayını, Yüksek Mimar Restoratör ve Tarihçi Seda Özen Bilgili’nin katkıları ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle değerli evlatlarımıza armağan ediyoruz: Tarihten Günümüze Anadolu’da Konut ve Yerleşme İçin Oyunlar ile Renk Renk Anadolu.

Her iki kitap da ülkemizde çocukların mimari öğrenebilmesi için Mine Soysal ile Güldehan Özbay’ın öncülüğünde, çok değerli akademisyenlerimizin yoğun emekleriyle ortaya çıkmış; bunun yanında yalnızca çocuklarımız için değil, yetişkinler olarak bizler için de son derece öğretici nitelikte eserlerdir.

"Tarihten Günümüze Anadolu’da Konut ve Yerleşme İçin Oyunlar", 1996 yılında düzenlenen Habitat II sergileri kapsamında ortaya çıktı. Çocuklara; Osmanlı’dan Günümüze Miras Kalan Kentler ve Konutlar, Yaylalar, Tarih Boyunca Konut, Osmanlı Evinde Oda gibi başlıklar altında eğlenceli uygulamalarla yoğun bir birikim sunan bu kitapta, örneğin, İstanbul evlerine dair bilinen en eski kaynak olan Schwiegger çiziminin çocuklar için uyarlanmış versiyonu da mevcut.

“Renk Renk Anadolu” kitabıyla ise dijital ortamda bir boyama programıyla vakit geçirilebileceği gibi kitabın baskısını alarak da çocuklara sunabilir; boyama yaparken, örneğin, Bursa Yeşil Türbe ve etrafındaki evler ile Çatalhöyük gibi önemli mekanları çocuklarınıza öğretebilirsiniz.

Baskıları yıllar önce tükenmiş olan ve şimdi teknolojinin bizlere sunduğu imkanlar ile Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet sitesi üzerinden çocuklarımızla paylaşma imkanı bulduğumuz bu iki kitabımıza aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz: