Prof. Dr. Esra Danacıoğlu Rehberliğindeki Sözlü Tarih Seminerimiz 12 Mayıs’ta başlıyor!

Bir yandan zamanın dışına savrulma, öbür yandan mekâna hapsolma duygusu yaşadığımız bu günlerde Tarih Vakfı, sizi daha interaktif bir tarih alanını düşünmeye davet ediyor:
Prof. Dr. Esra Danacıoğlu rehberliğindeki Sözlü Tarih Seminerimiz 12 Mayıs’ta başlıyor!

12-13 Mayıs tarihlerinde, 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Sözlü Tarih Semineri; sözlü tarihin gelişimini, temel kullanım alanlarını, bir sözlü tarih görüşmesinin planlanmasının ve gerçekleştirilmesinin aşamalarını kapsayacaktır.

Online Seminer ücreti 150 TL olarak belirlenmiştir. Online Seminer ücretinde Tarih Dostları için %10 indirim sağlanacaktır. Sözlü Tarih seminerlerini tamamlamanız durumunda Tarih Vakfı tarafından Katılım Belgesi verilecektir.

Detaylı bilgi ve kayıt için: [email protected]

Tarih Vakfı'nda sözlü tarih çalışmaları, 1993 yılında Prof. Paul Thompson'un davet edildiği bir Sözlü Tarih atölyesinin düzenlenmesiyle başladı. Aynı yıl, T.C. Kültür Bakanlığının desteğiyle, ilk Sözlü Tarih projesini başlatan Tarih Vakfı; 1993 yılından bu yana Sözlü Tarih alanında yürüttüğü nitelikli projeler; düzenlediği onlarca eğitim atölyesi, panel ve konferans; yayın ve sergi çalışmalarıyla hatırı sayılır bir bilgi ve deneyim birikimi oluşturdu.

Tarih Vakfı olarak çok renkli ve çok sesli bir tarih anlayışını savunurken bu çoğulcu ve kapsayıcı bilincin yaygınlaştırılıp derinleştirilmesini, toplumların sorunlarına çözüm üretme kapasitelerini artırmanın önemli bir bileşeni olarak değerlendiriyoruz. Tarih çalışmalarının böyle bir yaklaşımla yürütülmesinin toplumumuzda çağdaş ve güçlü bir dayanışmayı olanaklı kılacağına inanıyoruz.

Bu çalışmayı; ülkemizde Sözlü Tarih alanının en güçlü isimlerinden biri olan, Tarih Vakfı çatısı altındaki Sözlü Tarih projelerinin yürütücülüğünü yapmış olup hala Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Sözlü Tarih dersleri vermeye devam eden yönetim kurulu eski üyemiz Prof. Dr. Esra Danacıoğlu’nun gönüllü katkılarıyla gerçekleştirecek olmaktan gurur duyuyoruz.