Online Seminerlerimiz Prof. Dr. Nadir Özbek’in gönüllü olarak vereceği Türkiye’de Tarihyazımı seminerleri ile devam ediyor!

Online Seminerlerimiz  Prof. Dr. Nadir Özbek’in gönüllü emekleriyle vereceği Türkiye’de Tarihyazımı seminerleri ile devam ediyor!

26 Ekim’den başlayarak iki haftaya yayılacak bu dört saatlik seminerde, Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze Türkiye’de tarih anlayışındaki değişimler toplumsal, siyasal ve kültürel alanlardaki dönüşümler ekseninde ele alınacak.

Seminerimiz hem resmi ve popüler hem de akademik tarih anlayışlarındaki dönüşümleri dünya ve Türkiye tarihi açısından büyük altüst oluşların yaşandığı dört ana dönem altında inceleyecek.

Uzun yıllardır lisansüstü düzeyde ders olarak da verdiği tarihyazımı alanında Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden olan, Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi ve Tarih Vakfı mütevelli heyeti üyesi Prof. Dr. Nadir Özbek,  İmparatorluğun Bedeli: Osmanlı'da Vergi, Siyaset ve Toplumsal Adalet (1839-1908), Cumhuriyet Türkiyesi'nde Sosyal Güvenlik ve Sosyal Politikalar, Osmanlı  İmparatorluğu'nda Sosyal Devlet, Siyaset, İktidar ve Meşruiyet, 1876-1914 gibi eserlerin yazarıdır.

Seminer ücreti 200 TL olarak belirlenmiştir, katılım belgesi verilecektir.

Seminer ücretinde Tarih Dostları için %10 indirim sağlanacaktır.

iletişim ve kayıt için: [email protected]