Tarih Vakfı > Etkinlikler > Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları > Ahmet Kuyaş,”Tarihin Adları, 1918-1923″, Perşembe Konuşmaları

Ahmet Kuyaş,”Tarihin Adları, 1918-1923″, Perşembe Konuşmaları

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları devam ediyor.

Engin Kılıç’ın koordinatörlüğündeki 2019 Güz ve 2020 Bahar dönemlerinde “Tarih ve Edebiyatta Mütareke ve Milli Mücadele” temasıyla devam eden Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 16 Ocak’taki konuğu “Tarihin Adları, 1918-1923” başlığıyla Ahmet Kuyaş olacak.

Tarih: 16 Ocak 2020

Saat: 18:30-20:00

Adres: Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen Sk. No: 10 Eminönü (Marmara Belediyeler Birliği binası)

.

Mondros Bırakışması’yla Lausanne Antlaşması arasındaki beş yılın Türkiye tarihindeki önemi birçok tarihçiyi baştan çıkarmış. Dolayısıyla bu beş yılın sayısız öyküsü var tarihyazımımızda. Kimi savaş mağlubu bir imparatorluktan ulus-devlete geçişi, kimi bir “kurtuluş savaşı”nı, kimi Cumhuriyet’e gidişi, kimi de bu büyük anlatıların içindeki daha küçük boyutlu yerel gelişmeleri ya da kişisel serüvenleri anlatmış. Tabii bütün bu anlatıların bir öznelliği var ve bu öznellikleri “tarihimiz” dediğimiz büyük resmin daha renkli, daha canlı olmasına katkıda bulunuyor. Ancak, bu öznelliklerin zaman zaman büyük resimle ilişkilerinin sorunlu olduğu da görülüyor. Hatta bazı anlatılarda kullanılan terminolojinin büyük resmi hepten bulanıklaştırması söz konusu olabiliyor. Bu konuşmanın amacı söz konusu terminolojinin çok boyutlu bir eleştirisini yaparak döneme ilişkin tarihyazımının bir nebze daha billurlaşmasına katkıda bulunmaktır.