Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ankara Tartışmaları > Tarihçinin Bilgisi ve Zaman Meselesi

Tarihçinin Bilgisi ve Zaman Meselesi

• Tarih:
  • Yer: Ankara Tarih Vakfı
  • Adres: Remzi Oğuz Arık Mah. Paris Cad. 49A/1 Çankaya
  • Şehir:

Ankara Tartışmaları Devam Ediyor!

Tarih Vakfı’nın düzenlediği Ankara Tartışmalarının bu haftaki konuğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Ferdan Ergut.

“Tarihçinin Bilgisi ve Zaman Meselesi” başlıklı konuşmasında “Tarihçinin ürettiği bilgiyi diğer bilgi biçimlerinden ayıran temel bir unsur var mıdır?” sorusuna cevap arayan Ergut, konuşmasında tarih bilgisini diğerlerinden farklılaştıran temelin zaman olduğunu savunmakta. Felsefe biliminden de yararlanan Ergut, zaman meselesinin tarihsel açıklamalarda oynadığı merkezi rolü vurgulayan konuşmasında tarihsel açıklamaların neden determinist olamayacağını temellendirmeye çalışacak. Etkinlik Tarih Vakfı Ankara ofisinde, 02 Aralık Cuma günü saat 19:00’da gerçekleşecektir.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!

Adres: Güneş Sokak. Sönmez Apartmanı. 17/4 Aşağı Ayrancı, Çankaya