Tarih Vakfı > Etkinlikler > Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları > Savaş, Devrim, İşgal: Büyük Savaş Biterken Dağılan Bir İmparatorluk

Savaş, Devrim, İşgal: Büyük Savaş Biterken Dağılan Bir İmparatorluk

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Tarih Vakfı Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 2018 Güz dönemini, Erol Ülker’in koordinasyonunda, I. Dünya Savaşı’nın sonunda ve Mütareke Dönemi’ne girerken Osmanlı İmparatorluğu üzerine sohbetlere ayırdık. 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümü münasebetiyle büyük savaşın sonunda ve Mütareke Dönemi’nde Osmanlı İmparatorluğu topraklarında yaşanan gelişmeleri ve bu gelişmelerin sonuçlarını siyasal, ekonomik ve sosyal tarihin sunduğu bakış açılarından yararlanarak yerel ve uluslararası boyutta masaya yatıran Tarih Vakfı Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları 2018 Güz döneminde 9 toplantı gerçekleştirdi.

1. 18 Ekim 2018 – Çiğdem Oğuz:“Topyekûn Savaşta İctimâî

İnkılâp: Harb-i Umûmî’de Ahlak Buhranı ve 1917 Aile Hukuku Kararnamesinin Toplumsal ve Düşünsel Arkaplanı”

2. 1 Kasım 2018 – Emre Erol: “Eski Foça’nın Büyük Dönüşümü:

Cihan Harbi Öncesi ve Sonrasında Bir Osmanlı Kasabası”

3. 15 Kasım 2018 – Alexander E. Balistreri:

“Devrimin Sınırdaki Yankıları: Kars’ın 1917’si”

4. 29 Kasım 2018 – Yiğit Akın: “Hârbi Umumi’de Osmanlı

Toplumu, 1914-1918: Cephenin Gerisinden Bir Bakış”

5. 13 Aralık 2018 – Hakan Özoğlu: “Amerikalı Diplomatların

Gözünden Büyük Savaş Sonrasında Türkiye” 6. 27 Aralık 2018 – Ömer Turan, Güven Gürkan Öztan:

“1915, Stratejik İkrar ve Hesaplaşma: 100. Yılında Mütareke

Dönemini Düşünmek”