Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Osmanlı İmparatorluğu’nda Emek ve İktidar: Tütün İşçileri, Sermayedarlar ve Devlet

Kütüphane Konuşmaları uzaktan erişimle, online ortamda devam ediyor!

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na mayıs ayında Can Nacar (Koç Üniversitesi) konuk oluyor.

5 Mayıs 2020 Salı günü saat 18.00’de uzaktan erişimle gerçekleştirilecek olan

“Osmanlı İmparatorluğu’nda Emek ve İktidar: Tütün İşçileri, Sermayedarlar ve Devlet” başlıklı söyleşide; Can Nacar’ın Labor and Power in the Late Ottoman Empire: Tobacco Workers, Managers and the State, 1872-1912 (Palgrave Macmillan, 2019) başlığıyla İngilizce olarak yayımlanan kitabından yola çıkılarak Osmanlı İmparatorluğu’nun Anadolu ve Balkan vilayetlerinde bulunan tütün işletmelerinde çalışan işçilerin yaşamları ele alınacak. İşçilerin sosyal profilinden, çalışma koşullarından ve emek süreçleri üzerinde ne ölçüde denetim sahibi olduklarından bahsedilecek. Bu noktalardan hareketle Osmanlı İmparatorluğu’nda emek-sermaye-devlet ilişkilerinin tartışılacağı sohbette, moderatörlüğü Akın Sefer (Koç Üniversitesi) üstlenecek.

Söyleşiye kayıt olmak için buraya tıklayınız.