Tarih Vakfı > Etkinlikler > Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları > “Nezihe Muhiddin’in Fikir Dünyası 1908-1958“ ve “Cumhuriyet’in Temel Taşlarında Kadın Hakları Ne Kadar Var?”

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi devam ediyor.
Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Akl-ı Kıssa’da iki haftada bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Seminer dizisinde kadın tarihçilerin çalışmaları, yayınları, araştırma gündemleri ve tarih disiplinine katkıları görünür kılınacak ve muhafazakar ve erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekilecek.
Serinin bu haftasında iki ayrı sunum gerçekleştirilecek. Önce Yaprak Zihnioğlu, “Nezihe Muhiddin’in Fikir Dünyası 1908-1958” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Ardından Serpil Sancar, “Cumhuriyet’in Temel Taşlarında Kadın Hakları Ne Kadar Var?” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Program 10 Mayıs Salı günü 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak yayınlanacak.

Konuşmanın Linki: https://youtu.be/Sk009jY1V9c