Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > “Kütüphane Konuşmaları” Uzaktan Erişimle,Online Devam Ediyor!

“Kütüphane Konuşmaları” Uzaktan Erişimle,Online Devam Ediyor!

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Mayıs ayında, Nisa Semiz (Abdullah Gül Üniversitesi) ve Üzeyir Altekin (İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi ve Arşivi) konuk oluyor.

4 Mayıs 2021 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle  gerçekleştirilecek söyleşinin başlığı “Dimitriadis Efendi’nin Marmara Sahil Surları Panoraması” olacaktır. Bu söyleşide Nisa Semiz ve Üzeyir Altekin “Dimitriadis Efendi’nin Marmara Sahil Surları Rulosu” (İstanbul Arkeoloji Müzeleri, 2019) başlıklı çalışmadan yola çıkarak Dimitriadis Efendi ve Marmara Surları’nı resmettiği 1875 tarihli panoramasını ve bu önemli görselin bize sunduğu bilgileri ele alacaktır. Söyleşinin moderatörlüğünü Barış Altan (Brandenburg Teknik Üniversitesi) üstlenecek.