Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Kütüphane Konuşmaları Uzaktan Erişimle, Online Ortamda Devam Ediyor!

Kütüphane Konuşmaları Uzaktan Erişimle, Online Ortamda Devam Ediyor!

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları M. Baha Tanman (İstanbul Araştırmaları Enstitüsü) ile devam ediyor.

15 Eylül 2020 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle gerçekleştirilecek olan konuşma, 2018’de Suna Kıraç Kütüphanesi’ne bağışlanan Cahide Tamer Tarihî Yapılar Restorasyon Projeleri Koleksiyonu’ndaki “Osmanlı Yapıları” bölümünde yer alan ve geç 17. yüzyıldan günümüze ulaşan ender sivil mimari yapılarından biri olan Amcazâde Hüseyin Paşa Yalısı’na odaklanmakta. Klasik Türk mimarisi ve süsleme programı açısından özgün bir örnek oluşturan yalı yıllar içinde geçirdiği serüvene paralel olarak Osmanlı mimarisi içindeki konumu ve barındırdığı üslup özellikleri ekseninde değerlendirilecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Mustafa Ergül (Suna Kıraç Kütüphanesi) üstleniyor.

Tarih: 15 Eylül 2020, saat 18:00

Online Seminere katılmak için lütfen buraya tıklayınız.