Tarih Vakfı > Etkinlikler > Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları > İşgal İstanbul’unda Günlük Yaşam 1919-1923

İşgal İstanbul’unda Günlük Yaşam 1919-1923

Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları adıyla düzenlediğimiz seminer dizisi bu
dönem Nurşen Gürboğa koordinatörlüğünde, “Milli Mücadele’nin Sosyal Tarihi” temasıyla
gerçekleşiyor. Serinin ikinci sunumunda “İşgal İstanbul’unda Günlük Yaşam” başlığıyla Prof. Dr.
Zafer Toprak, 28 Ekim 2021 saat 18:30’da vakfımızın Youtube kanalında konuğumuz olacak.

Özet: Birinci Dünya Savaşı’ndan yenilgiyle çıkan Osmanlı İmparatorluğu parçalandı, toprakları işgal edildi. İşgal askerlerinin büyük çoğunluğunun yığıldığı yer başkent İstanbul’du. Beş yıla yakın işgal altında kalan imparatorluk başkentinde travmatik ve köklü dönüşümler yaşandı. Özellikle iç savaştan kaçan Rus göçmenlerin beraberlerinde getirdikleri yenilik ve alışkanlıklarla şehir hayatı yeni bir kalıba döküldü. İstanbul’un geçirdiği köklü dönüşümler bu konuşmanın konusunu oluşturuyor.