Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ankara Tartışmaları > “Ankara Tartışmaları” Uzaktan Erişimle, Online Ortamda Devam Ediyor!

“Ankara Tartışmaları” Uzaktan Erişimle, Online Ortamda Devam Ediyor!

Tarih Vakfı Ankara tarafından düzenlenen Ankara Tartışmaları’nın dördüncü toplantısı Dr. Reyhan Ünal Çınar’ın “Ecdadın İcadı: AKP İktidarında Bellek Mücadelesi” başlıklı sunumuyla gerçekleşiyor.

8 Ocak 2021 Cuma günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek olan programda sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. İlgili sunum hem Zoom programı hem de Tarih Vakfı Ankara Youtube kanalı üzerinden yayınlanacaktır.

Programı izlemek için canlı yayın saatinde aşağıdaki Tarih Vakfı Ankara Youtube kanalı veya Zoom bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Youtube canlı yayın linki: https://youtu.be/eOl3h8ytuAQ

Zoom ID: 964 2105 1458 Şifre: 720662

ZoomLinki: https://zoom.us/j/96421051458?pwd=Vmt5RTVyemlqaWlnd2hUOFpVQ2tpUT09

Dr. Reyhan Ünal Çınar, Kemalizm karşısında bir karşı-hafıza olarak iktidara gelen AKP’nin, 2011 yılı itibarıyla bir iktidar hafızasına, son yıllarda ise bir kurucu iktidar hafızasına dönüşme mücadelesi üzerine çalışmaktadır. Bu mücadeleyi, toplumsal bellek çalışmalarının iki sacayağı olan hafıza mekânları ve anma törenleriyle birlikte AKP’nin, Yeni Osmanlıcılık olarak ifade ettiği müdahalelerini odağa alarak incelemektedir. Ünal, tüm bunlar üzerinden AKP’nin norm koyma kapasitesini tartışacağı konuşmasında ise AKP’nin neden iddia ettiği üzere yeni (bir) Türkiye’nin kurucu iktidarı olamayacağını ele alacaktır.

Reyhan Ünal Çınar Ankara Üniversitesi Gazetecilik programından 2019 yılında doktora derecesini almış, AKP döneminde yaşanan bellek mücadelesini konu alan tez çalışması Ecdadın İcadı: AKP İktidarında Bellek Mücadelesi adıyla İletişim Yayınları tarafından kitaplaştırılmıştır. Ünal, halen Ankara Üniversitesi Siyaset Bilimi Doktora Programında Avrupalılık Krizi ile İslamofobi arasındaki ilişkiyi UKIP ve PEGIDA üzerinden ele aldığı ikinci bir doktora tez çalışmasını sürdürmektedir.