Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > AKS’ta Gündem: Tarihe Tanık Olmak

AKS’ta Gündem: Tarihe Tanık Olmak

AKS’ta Gündem: Tarihe Tanık Olmak

Mehmet Ö. Alkan & Tanıl Bora

30 Nisan 2020 Perşembe, Saat 16:00

Dünya; daha önce benzeri görülmemiş, tecrübe edilmemiş günlerden geçiyor. İçinden geçmekte olduğumuz “Koronavirüs Zamanı”nda gündelik alışkanlıklarımızı değiştirmekle kalmıyor; neyin doğru, neyin inandırıcı, neyin komplo olduğunu ayırt etmeye çalışırken yeni sorular soruyor, sorguluyor ve eylemler üretiyoruz. İnsan-doğa, insan-insan ve insan-toplum ve devlet ilişkilerinin yeniden kurgulanması gerekliliği akademide ve akademi dışında farklı disiplin ve sektörlerce dile getiriliyor. Biz evlerimizde korku ve endişeyle bekliyoruz.

Bu olağan dışı günleri “şimdiki zamanın tarihi” bağlamında tartışmaya açan AKS’ta Gündem; Tarihçi ve Siyaset Bilimci Mehmet Ö. Alkan ile Siyaset Bilimci Tanıl Bora’yı canlı yayında konuk ediyor. Evlerinde korku ve endişeyle bekleyen; işini, aşını; çocuğunu, yaşlısını korumaya çalışan büyük kalabalıkların tanıklık ettiği tarihe odaklanacak olan “Tarihe Tanık Olmak” başlıklı söyleşiye katılmak için aşağıdaki linkten kayıt yaptırmak gerekiyor.

Dijital ortamda gerçekleşecek etkinliğimize kayıt olmak için lütfen tıklayın

Kaydınızı yaptıktan sonra email adresinize gelecek postadaki “Join Link” ibaresine tıklayarak program saatinde canlı yayına ulaşabilirsiniz.