Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > 99. Yılında Cumhuriyet’in Kurucu Değerleri

99. Yılında Cumhuriyet’in Kurucu Değerleri

BAU İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Tarih Vakfı, MEDAM

ortaklığıyla

7 Kasım 2022

BAU Hukuk Fakültesi Özer Seliçi Konferans Salonu

Kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde inşa edildiği ve yükseldiği değerleri ele alacak “99. Yılında Cumhuriyet’in Kurucu Değerleri Paneli” BAU İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler FakültesiTarih Vakfı ve BAU Medeniyet Araştırmaları Merkezi ortaklığıyla düzenlenmektedir.

Kurucu değerlerimizin siyaset bilimi ve tarih çalışmalarının duayenleri tarafından ele alınacağı bu programda Cumhuriyet’in demokratik karakteri, sosyopolitik değerler sistemi, modern bir ulus inşa döneminin ideolojik dayanakları, çağdaşlık, bilim ve teknolojik dönüşümlere uyum, ve hürriyet olmak üzere temel kurucu değerleri süreklilik ve değişim ekseninde değerlendirilecektir.