Tarih Vakfı > Etkinlikler

by

Yer: Giritli Restoran

Yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak. Dünyanın en önemli yeme-içme kitapları ödülü olarak kabul edilen Gourmand Awards’a layık görülen Sever’in anlatımına Giritli’nin leziz Cumhuriyet menüsü ve Meşeden Neşeye serisi eşlik edecek.
Sınırsız içecek servisinin olacağı etkinliğin kontenjanı sınırlıdır.

Yer: Uzaktan Erişim

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin yedincisinde Jonathan Israel10 Nisan 2024, 15:00-17:00 saatleri arasında bizlerle olacak. Konu başlığı ‘’Aydınlanma çalışmaları bugün hala geçerliliğini koruyor mu?’’ olacak.

Yer: Anamed Kütüphanesi

2 Nisan 2024 Salı günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin beşinci konuşmasında Nilgün Çelebi ve Alim Arlı, “Sosyolojinin Farklılaşma ve Kurumsallaşma Sarkacında Geçen 100 Yılı” başlığı altında bizlerle olacak.

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Tarih Vakfı ve Sinematek/Sinema Evi iş birliğiyle düzenlenecek “Sinematek’te Sinema ve
Tarih Seminerleri” etkinliğinin ilki 23 Mart 2024’te gerçekleşecek. Bu seminer dizisi,
sinema ve tarihin kesişiminde izleyicilere kapsamlı bir kültürel ve bilimsel deneyim sunmayı
amaçlamaktadır. Serinin ilk konuşmacısı Özgür Adadağ (Galatasaray Üniversitesi) ve
etkinliğin moderatörü Özde Çeliktemel (Boğaziçi Üniversitesi).

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi 2024 bahar dönemi devam ediyor!

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi ikinci seminerini Zeynep Türkyılmaz “19. Yüzyılda Alevi Kadınları ve Alevilik” başlığı ile verecek.

Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor!

Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Tarih Vakfı Ankara ofisinde gerçekleşecek Yüz Yüze Temel Seviye, Yüz Yüze Orta Seviye Osmanlıca seminerlerinin yanında bir de Çevrim İçi olarak gerçekleştirilecek (Zoom üzerinden) 3 farklı Osmanlıca semineri başlıyor.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 14 Mart 2024 tarihinde Candan Türkkan, ”İstanbul’u Doyurmak: Gıda İaşesinin Politik Ekonomisi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.