Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak

01.12.2019
İstanbul
Terakki Vakfı Okulları Tepeören Yerleşkesi

Bu seneki “Gençler Tarih Yazıyor” projesi, "Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak" başlığıyla, başlangıcından bugüne dünyada ve Türkiye’de kadının özgürleşme hareketinin gelişimini odağa alıyor.
Kadın hareketi konusu, geçen seneki kaynak alanımızı oluşturan yaşam yazını örnekleri ve bireylerin kişisel anlatıları üzerinden ele alınacak. 1 Aralık Pazar günü, projeye katılan okulların öğrencileri ile ilk öğrenci atölyesi gerçekleşecek.

Atölye, Nüket Esen’in “Fatma Aliye Hanım: Bir Osmanlı Kadınının İzne Bağlı Yazarlığı” başlıklı konuşması ile başlayacak. Erol Köroğlu, Yeşim Er Özcan, Burçin Türkoğlu, Fırat Güllü, Zeynep Adıgüzel ve Nalan Balcı’nın yürüteceği Yaşam Yazını Atölyeleri ile sona erecek.Birinci Öğrenci Atölyesi, 1 Aralık 2019 Pazar günü, 11 okul, 181 ortaokul ve lise öğrencisi, 49 öğretmen ile Terakki Vakfı Okulları Tepeören Yerleşkesinde gerçekleşecek.

Projeye Katılan Okullar (9 Ortaokul ve 10 Lise):

1. Terakki Vakfı Okulları
  2. Ulus Özel Musevi Ortaokulu ve Lisesi