DükkanDergilerToplumsal TarihToplumsal Tarih Sayı:325

Toplumsal Tarih Sayı:325

Ocak 2021

Stokta

Toplumsal Tarih’in 325. sayısı çıktı! 2021 yılının bu ilk sayısında 20 Ocak 1921 tarihinde yasalaşan Teşkilât-ı Esasiye Kanunu’nun (bir başka deyişle 1921 Anayasası’nın) kabul edilişinin yüzüncü yıldönümü vesilesiyle özel bir dosya hazırladık. Ahmet Demirel editörlüğünde derlenen bu dosya, “anayasal gelişimimiz” içerisinde istisnai ve özel bir yere sahip olan bu kanunu her yönüyle ayrıntılı bir biçimde değerlendiren makalelerden oluşuyor. Dosyanın Türkiye’nin bitmeyen “anayasa sorunu” ve bu çerçevede ele alınan yönetim sistemi, haklar ve özgürlükler gibi meselelerinin tartışılmasına bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Dosya dışındaki sayfalarda ise Ahmet Akşit’in Karagöz’ün çingene olarak tasvir edilmesi ve bunun tarihçesi, Burak Süme’nin Gayrimüslim Kadın Oyuncumuz “Rozali Benliyan”, Siren Çelik’in Priscus, Attila ve Bizans Tarihi, Antonis Anastasopoulos’un İ. Metin Kunt ve İlker Aytürk’ün Jacob (Yaakov) M. Landau ile ilgili yazılarını bulabilirsiniz. Ayrıca Murat Cankara’nın hazırladığı Osmanlı’nın Tiyatroları yazısını ve Emel Seyhan’ın hazırladığı Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay yazısında Ocak 1921’de yayınlanmış haberlere de yine sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz. 2021’e girerken Toplumsal Tarih’te bir görev değişimi yaşanıyor. Yayın yönetmenimiz Barış Alp Özden bu aydan itibaren iki buçuk seneyi aşkın bir süredir yürüttüğü görevinden ayrılıyor. Şubat sayımızdan itibaren yayın yönetmenliği görevini Erhan Keleşoğlu devralacak. Sevgili Barış Alp Özden’e tüm emekleri ve vakfımıza desteği için çok teşekkür ederken yeni yayın yönetmenimiz Erhan Keleşoğlu’na da hoş geldin diyoruz. Toplumsal Tarih’e e-dergi olarak da Google Play ve Kobo platformları üzerinden ulaşabilirsiniz. Eski sayıları e-dergi olarak okuyuculara sunma çalışmaları ise devam ediyor. Etkinlikler için Tarih Vakfı’nın sosyal medya hesaplarını takip edebilir, internet sitemizi ziyaret edebilir, ayrıca Tarih Dostu olarak Vakfa destek olabilirsiniz. Tarih Dostu olunduğunda Toplumsal Tarih dergisi her ay ücretsiz olarak okurlara gönderiliyor, ayrıca Tarih Dostu okurları Tarih Vakfı Yurt Yayınları’ndan %50 indirim sahibi oluyor.

Stok kodu: TT.3325 Kategoriler: ,

Ağırlık 0.3 kg