DükkanDergilerToplumsal TarihToplumsal Tarih Sayı:323

Toplumsal Tarih Sayı:323

Kasım 2020

Stokta

Toplumsal Tarih’in 323. sayısı çıktı! İlk sayısından itibaren çok disiplinli ve tarihyazımındaki yeni yaklaşımlardan beslenen sosyal tarih çalışmalarının hem sayıca çoğalmasını hem de nitelik olarak gelişmesini amaçlayan bir yayın politikasına sahip olan Toplumsal Tarih, Çin tarihi ve çalışmaları alanında yeni kuşak araştırmacıların katkı sunduğu bir dosya ile Kasım ayına merhaba diyor. Yayın kurulu üyemiz Selçuk Esenbel’in editörlüğünde hazırlanan bu dosyada bir araya getirilen makalelerin her biri Çin tarihi ve çalışmaları alanındaki güncel tartışmalara ve eleştirel araştırmalara örnek sunacak nitelikte. Bununla beraber, Çağdaş Üngör, Ceren Ergenç, Selda Altan, Uluğ Kuzuoğlu Ve Z. Hale Eroğlu Sağer’in da katkı sunduğu bu dosyada sunulan makalelerin, Türkiye’nin dünü ve bugününde devam eden tarihsel ve kimliksel tartışmalarla da ilgili olduğunu söyleyebiliriz. Dosyamızdaki makaleler sadece Çin tarihi üzerine yoğunlaşmıyor, demokrasi tartışmaları ve güncel Covid-19 krizi gibi Çin’in bugün yaşadığı birtakım sorunları da içeriyor. Dosya dışındaki sayfalarımızda yer alan Taybuğa Aybars Mamalı’nın makalesi Geç Osmanlı İstanbul’unda Tiyatrolar ve Denetim üzerine odaklanırken, Oya Kasap Ortaklan’ın makalesi Osmanlı’da Sinema İşletmeciliğine ve Film Dağıtımına dair bir değerlendirme sunuyor. Murat Cankara’nın hazırladığı “Bir Vasiyetname, Bir Fitne ve “Siyaset Dizaynı” adlı yazısı, Can Nacar ve Yonca Köksal’ın Erzurum-Şam-Mısır Hattında Hayvan Ticareti üzerine makalesi, Nur Çetiner’in “Kıbrıs’ta Tanzimat Yansımaları” adlı makalesi, Fırat Küskü’nün II. Abdülhamid Döneminde Hayat Kurtaranlara dair makalesi ve Aylin Doğan’ın “Bir Osmanlı Feministin Kaleminden: Mükemmel ve Mufassal Aş Ustası” isimli makalesini ise yine dergimiz sayfalarında bulabilirsiniz. Ayrıca Emel Seyhan’ın hazırladığı Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay yazısında Kasım 1920’de yayınlanmış haberlere ulaşabilirsiniz. Toplumsal Tarih’e e-dergi olarak da Issuu, Google Play ve Kobo platformları üzerinden ulaşabilirsiniz. Issuu üzerinden abonelik seçenekleri de mevcut. Eski sayıları e-dergi olarak okuyuculara sunma çalışmaları ise devam ediyor. Etkinlikler için Tarih Vakfı’nın sosyal medya hesaplarını takip edebilir, internet sitemizi ziyaret edebilir, ayrıca Tarih Dostu olarak Vakfa destek olabilirsiniz. Tarih Dostu olunduğunda Toplumsal Tarih dergisi her ay ücretsiz olarak okurlara gönderiliyor, ayrıca Tarih Dostu okurları Tarih Vakfı Yurt Yayınları’ndan %50 indirim sahibi oluyor.

Stok kodu: TT.3323 Kategoriler: ,

Ağırlık 0.3 kg