DükkanDergilerToplumsal TarihToplumsal Tarih Sayı:290

60.00 TL

Stokta

ISBN: 9771300702598

Toplumsal Tarih dergisinin 290. sayısı çıktı!

Toplumsal Tarih Şubat 2018 sayısında Eminalp Malkoç’un “Türkiye’de Çocuk Ölümlerinin Oranı”başlıklı makalesini kapağa taşıyor.

Eminalp Malkoç, Cumhuriyet’in ilk yıllarında çocuksağlığına verilen önemi ve 1927 yılında bu konuda basına yansıyan tartışmalarıanlatıyor.

Anna Vakali,DüzeninŞeyleri, Tanzimat’ın Kelimeleriadlı kitabı yakın zamanda yayımlanan Prof.Maurus Reinkowski ile tarihçiliği ve eserleri üzerinde bir söyleşi yapıyor.

Mete Tunçay, “Pravda’danTHİF Tevkifatına İlişkin İki Yazı”da 1922 yılında Sovyetler Birliği’ndeyayımlananPravdagazetesinden ikimakaleyi aktarıyor; bu makaleler dönemin Türk hükümetinin komünistlere yönelikbaskıcı tutumunu eleştiriyor.

Yerel tarih çalışmalarının altını çizen Mehmet Hacısalihoğlu,“Trabzon Tonya’da Hacı Salihzade Ali Ağa Camii Vakfı’nın Serüveni” 200 yıllıkbir caminin ve kendi ailesinin izini sürüyor.

Lorans Tanatar Baruh, Osmanlı Bankası’nın İstanbulYenicami, Samsun, Eskişehir, Mersin, Ankara ve İzmir’deki şube binalarınınyapım sürecini “Mülkiyet, Finans ve Mimarlık: Osmanlı Bankası Şube Binaları”başlıklı yazısında farklı cepheleriyle inceliyor.

İzzet Bahar, “II. Dünya Savaşı Döneminde Türkiye veYahudi Mültecileri Sorunu” başlıklı yazısında, Türkiye hükümetlerinin Yahudimültecilerle ilgili politikalarını arşiv belgeleri ışığında aktarıyor.

Yunus Emre, “1950’lerde Bir Soğuk Savaş AydınıOlarak Bülent Ecevit”in komünizm karşıtı tutumunu, Ecevit’in kendi yazıları veForumdergisinde Ahmed Arif’le girdiğibir polemik üzerinden anlatıyor.

Yalın Alpay, Prof. Namık Sinan Turan’ınHilafet: Erken İslam Tarihinden Osmanlı’nınSon Yüzyılınaadlı kitabını inceliyor.

Zerrinİren Boynudelik, Emine Önel Kurt, Çağla Ormanlar Ok, “Erkek Bacağını Giydirmek:Son Sükseli Dönem” başlıklı yazılarında Avrupa Resminde Kılık Kıyafet konusunadevam ediyor. Cemal Can Tarımcıoğlu, “Dünya Dijital Kütüphanesi”ni tanıtıyor.Edhem Eldem,L’Illustration’un7 Nisan 1877 tarihli nüshasından “Osmanlı Parlamentosu” başlıklı makaleyiaktarıyor.Emel Seyhan “OsmanlıBasınında Yüz Yıl Önce Bu Ay” ile dergiye katkıda bulunmaya devam ediyor.

İlgiliKişi:

MerveAydın

MarjinalPorter Novelli

[emailprotected]

www.tarihvakfi.org.tr 12 kişilik Girişim Kurulu’nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991yılında kurulan Tarih Vakfı’nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışmadalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir siviltoplum örgütü olan Tarih Vakfı’nın tüm kuruluş sermayesi kurucularınınkatkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye’nin ekonomik vetoplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim,yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler vekonusunda uzman yayınları ile Türkiye’de bilimsel tarihçilik bilinciningelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf’la ilgili dahaayrıntılı bilgi içinwww.tarihvakfi.org.tradresini ziyaret edebilirsiniz.

Yayım Tarihi: Mart-2021
Stok kodu: TT.3290 Kategoriler: ,