DükkanDergilerToplumsal TarihToplumsal Tarih Sayı:278

Toplumsal Tarih Sayı:278

Şubat 2017

Stokta

Toplumsal Tarih dergisinin 278. sayısı çıktı!

Toplumsal Tarih Şubat 2017 tarihli 278. sayısında, Laurent Sébastien Fournier’nin “Pertev NailiBoratav’ın Fransa’daki Mirası” başlıklı yazısını kapağa taşıyor.

LaurentSébastien Fournier yazısında, PertevNaili Boratav’ın Türkiye’de ve Fransa’da halkbilim alanında yürüttüğüçalışmaları, ürettiği eserleri ve Paris’te bıraktığı zengin arşivi inceliyor.İ. Arda Odabaşı,1909 yılında kendini Sultan Abdülaziz’in torunu olarak tanıtan “Sahte Prens”Şahabeddin’in hikâyesinin peşinden gidiyor. Bahar Gürsel, hayata çok erken vedaeden 19. yüzyıl İngiliz yazarı Aubrey Beardsley’i ve onun “tuhaf masalkahramanlarını” inceliyor. Ufuk Serin, Türkiye’de yürütülen arkeolojifaaliyetlerinin Bizans çalışmalarına olan katkılarını ele alıyor.

278.sayının diğer yazılarında Fırat Güllü, Talim Terbiye Kurulu’nun lise tarih dersleri içinhazırladığı yeni taslağı tartışıyor. Yunus Pustu, akademi dışında görev yapmıştarih hocası Dr. Mehmet Selahattin Tansel’in yaşam öyküsünü, eserlerini vemesleki faaliyetlerini inceliyor. Bu sayıda ayrıca Müge Akpınar ve LülüferKörükmez’in Prof. Dr. Ehud R. Toledano ile Osmanlı İmparatorluğu’nda kölecilikve Afro-Türkler hakkında yaptığı söyleşiye yer veriliyor.

Toplumsal Tarih dergisinin Şubat sayısında, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi tarafındanhazırlanan “Gözden Kaçanlar” dizisi, Bizans dönemi saray bölgesi olarak bilinenBlakhernai hakkındaki yazıyla devam ediyor. Edhem Eldem,L’Illustration’un 15 Kasım 1924 tarihlinüshasından, İstanbul ve Ankara’yı karşılaştıran makaleyi aktarıyor. Emel Seyhan “Osmanlı Basınında Yüz Yıl ÖnceBu Ay” ile dergiye katkıda bulunmaya devam ediyor. Güncel sayfalarında isegeçen ay düzenlenen İkinci Uluslararası Para Tarihi ve Numismatik Kongresi,Hrant Dink Hafıza Mekânı Projesi, Tarih Vakfı ve Imagine Centre for ConflictTransformation tarafından düzenlenen “Hatırlama ve Unutma Politikaları”toplantısı ve 2017 dönemi Salt Araştırma Fonları hakkında haberlere yerveriliyor.

İlgiliKişi:

EsraŞavkın

MarjinalPorterNovelli

0212219 29 71/ 0537 858 85 49

[emailprotected]

www.tarihvakfi.org.tr 12 kişilik Girişim Kurulu’nun çabaları ve 264 kurucu üyenin katkılarıyla 1991yılında kurulan Tarih Vakfı’nın öncelikli amacı, tarihin bilimsel bir çalışmadalı olarak etkinleşmesini sağlamaktır. Devletten tümüyle bağımsız bir siviltoplum örgütü olan Tarih Vakfı’nın tüm kuruluş sermayesi kurucularınınkatkılarından oluşmaktadır. Vakıf aynı zamanda, Türkiye’nin ekonomik vetoplumsal tarihi alanında uzmanlaşan bir arşiv, kütüphane, araştırma, eğitim,yayın ve müzecilik kuruluşudur. Tarih Vakfı düzenlediği etkinlikler vekonusunda uzman yayınları ile Türkiye’de bilimsel tarihçilik bilinciningelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynamaktadır. Vakıf’la ilgili dahaayrıntılı bilgi içinwww.tarihvakfi.org.tradresini ziyaret edebilirsiniz.

Stok kodu: TT.3278 Kategoriler: ,

Ağırlık 0.3 kg